Sivusto on arkistoitu, eikä sitä enää päivitetä

Hevosaiheisia leikkejä

Leikki 1.

Ponit ja pollet

Leikkialueelle vedetään kolme samansuuntaista viivaa noin 10 - 15 metrin päähän toisistaan. Leikkijät jaetaan kahteen ryhmään: poneihin ja polleihin ja kummallekin ryhmälle annetaan oma kotiviiva. Leikki alkaa siten, että ponit seisovat keskiviivan vieressä oman kotiviivansa puolella ja vastaavasti pollet keskiviivan toisella puolella. Leikinjohtaja huutaa joko ppooooonit tai ppooooollet, jolloin huudettu ryhmä lähtee juoksemaan kotiviivansa taakse turvaan toisen ryhmän yrittäessä ottaa heitä kiinni. Kiinnisaadut siirtyvät vastakkaisen ryhmän puolelle. Leikki jatkuu uudestaan keskiviivalta ja jatkuu samalla tavalla kunnes jommankumman ryhmän kaikki leikkijät on saatu kiinni.

 

Leikki 2.

Polle karkuteillä

Vastaava kuin kissa ja hiiri -leikki. Yksi leikkijöistä valitaan polleksi ja yksi ratsastajaksi, loput leikkijät seisovat väljässä piirissä käsi kädessä. Polle on päässyt ratsastajaltaan karkuun ja nyt ratsastaja yrittää saada sen takaisin kiinni. Piirissä olijat kuitenkin auttavat pollea sen juostessa piirin sisä- ja ulkopuolella nostamalla käsiään ja vastaavasti yrittävät estää ratsastajan liikkumista laskemalla käsiään. Ratsastajan onnistuessa koskettamaan pollea, leikki loppuu ja valitaan piiristä uusi polle ja ratsastaja.

 

Leikki 3.

Heppa-hippa

Valitaan yksi leikkijöistä hipaksi. Hippa alkaa ottamaan muita leikkijöitä kiinni. He voivat suojautua hipalta sanomalla jonkun hevosaiheisen sanan / jonkun tallin hevosen nimen ja menemällä kyykkyyn. Jos ei ehdi tekemään tätä ja hippa saa kosketettua, tulee kiinnijääneestä uusi hippa. Voidaan myös sopia, että kiinnijääneet jähmettyvät paikoilleen, jolloin muut leikkijät voivat pelastaa heitä koskettamalla. Tällöin pitää muistaa vaihtaa hippaa aina välillä.


 

Lähde: www.ratsastus.fi