Kiinni sitominen
Kiinni sidotut hevoset saattavat joskus alkaa vetää paniikinomaisesti päätään taaksepäin ja jopa kaatua. Tilanne voi olla vaarallinen sekä ihmiselle että hevoselle. Hevonen ei tahallaan vedä taaksepäin ollessaan kiinni, vaan joko se ei ymmärrä olevansa sidottu kiinni tai se ei osaakaan myödätä yllättävälle niskassa tuntuvalle paineelle.
Tämän niin kutsutun vetopaniikin ehkäisemisessä on tärkeää, että hevoselle opetetaan hyvissä ajoin ennen kiinnisitomista mitä sen pitäisi tehdä riimunarun kiristyessä, eli astua eteenpäin ja laskea päätään. Koulutusvaiheessa riimunarua pidetään vain kädessä, sitä kiristetään lempeästi eteenpäin ja löysätään heti, kun hevonen siirtää päätään ja/tai jalkojaan eteenpäin eli löysää narua.
Kun tämä onnistuu, naru voidaan laittaa tolpan tai puomin takaa niin, että sen pää on edelleen ihmisen kädessä. Harjoittelu suoritetaan kuten edellä. Vasta kun hevonen myötää aina narun paineelle ja seisoo rauhallisesti paikallaan, voidaan sen kiinni sitomista harkita. Hevosen voi myös opettaa seisomaan vapaana hoitotilanteessa.
Liian äkillinen nykäisy voi saada rauhallisenkin hevosen paniikkiin. Siksi on ehdottoman suositeltavaa käyttää joustavaa lenkkiä riimun ja kiinnitykseen käytettävän riimunarun välissä. Hevostarvikeliikkeissä myydään myös erillisiä välikappaleita, jotka kiinnitetään seinän ja riimunarun väliin. Ne rikkoutuvat, jos hevonen saa vetopaniikin, ja estävät näin hevosen loukkaantumisen.
Riimut on turvallisuussyistä tehty niin, että ne hajoavat jos hevonen saa vetopaniikin. Hevosta ei saa sitoa kiinni naruriimusta tai suitsista eikä ketjutaluttimen ketjuosa saa mennä kiinni sidottaessa hevosen turvan päältä tai leuan alta.